Livet i Fjordveien

Fjordveien barnehage åpnet i mai 2016 og ligger idyllisk og sentralt plassert ved Plathejordet på Høvik, 5 minutter fra buss og tog. Barnehagen holder til i lyse og moderne lokaler, og barnehagens utforming og innredning legger til rette for barns lek, aktiv deltagelse og medvirkning i hverdagen. 
En fantastisk beliggenhet, med nærmiljø til sjøen, skog og parker. Et stort og variert uteområde, som har eget område for de aller yngste barna. Skogen og sjøen ligger et steinkast unna barnehagen og er hyppig brukte turdestinasjoner. 

              

Matpakkefri barnehage! Alle måltidene blir servert og barna får varm lunsj 4-5 dager i uken. Vi ønsker å bidra med at barna blir vant til et sunt, næringsrikt og variert kosthold. Et godt kosthold er med på å bidra til helheten i barnets utvikling – for at barnet skal vokse, lære, konsentrere seg og ha overskudd – ja kunne utvikle seg og være den beste utgaven av seg selv. 

 

Fjordveien barnehage er en forskerbarnehage! Forskning gjennom lek og glede med fokus på realfagene matematikk og naturfag.

Vi har eget forskings rom, men det største «rommet» er forskning i hverdagen og naturen. Barna skal få være nysgjerrige, spørrende, teste ting, utforske og forske selv. Gjøre undersøkelse av det de finner på turen - bruker god tid, stresser ikke og undrer seg i felleskap med barna.

 

   

 

Vi er en psykisk helsefremmende barnehage og jobber med «se meg, vær der for meg» for å skape robuste barn for fremtiden. Vi vil være med på å skape barn som er trygge og tørr å være seg selv.

Vi har satt søkelys på hvor viktig lekemiljøet kan være for barns psykiske helse og utvikling. Lekemiljøet hos oss er innbydende og inspirerende med lekematerialer som gjør at barna kan forme og skape sin egen lek.

 

              

Vi har et engasjerte og kompetente personale, både kvinner og menn med forskjellig utdannelse, bakgrunn og alder. Det er ansatt barnehagelærer på hvert team, som er pedagogisk ansvarlig og en del av barnehagens ledergruppe. I tillegg til barnehagelærere er det barne- og ungdomsarbeidere og erfarne barnehagemedarbeidere. 

 

 

"Vi griper barndommens muligheter"